Saturday, October 17, 2009

Najib!!!... Cakap boleh la... Bukan kena bayaq pun....

Kata Datuk Seri Najib Tun Razak -

Sudah sampai masanya UMNO menjadi parti utama yang menjaga kebajikan dan kesejahteraan bukan sahaja orang Melayu dan bumiputera tetapi rakyat Malaysia keseluruhannya.
Perdana Menteri berkata dalam mewakili kepentingan orang Melayu dan bumiputera, UMNO hendaklah berubah mengikut keadaan semasa dengan memainkan peranan sebagai parti utama yang turut memelihara kepentingan kaum lain.
Ini selaras dengan gagasan 1Malaysia, Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan, yang diamalkan oleh pentadbiran sekarang yang semakin mendapat penerimaan positif daripada semua kaum, katanya dalam satu temubual dengan Bernama di pejabat beliau di sini semalam.
"Walaupun UMNO parti orang Melayu dan Bumiputera tetapi dalam masa yang sama biarlah UMNO menjadi parti utama yang mempelopori kepentingan rakyat keseluruhannya, kata Presiden UMNO itu ketika ditanya mengenai mesej dan imej yang ingin dibawa oleh UMNO pada Perhimpunan Agung UMNO 2009 yang bermula malam tadi.Erm... macam best... tapi sebelum tu apa kata kalau bubar semua parti komponen Barisan Nasional (Beer eNd) dekat bawah ni...
United Malays National Organisation (UMNO)
Malaysian Chinese Association (MCA)
Malaysian Indian Congress (MIC)
Parti Gerakan Rakyat Malaysia (Gerakan)
People's Progressive Party (PPP)
Parti Pesaka Bumiputra Bersatu (PBB) Sarawak
Parti Rakyat Sarawak (PRS)
Sarawak People's Democratic Party (SPDP)
Sarawak United People's Party (SUPP)
Parti Bersatu Sabah (PBS)
Parti Bersatu Rakyat Sabah (PBRS)
United Pasokmomugon Kadazandusun Organisation (Upko)
Liberal Democratic Party (LDP) Sabah
Indian Progressive Front (IPF)
Kemudian tubuh 1 parti baru - United Malaysian Nasional Organisation (UMNO) atau dalam bahasa Melayunya - Pertubuhan Kebangsaan Malaysia Bersatu.Berani..? cakap boleh la..!
Khak Ptuih...!!!

No comments:

Post a Comment